Top

Vrouw van de bergen


Het verhaal van Vrouw van de bergen.
Eigenlijk heet het collier ‘Lady of the Glaciers’ ‘Vrouw van de Bergen’. Dit collier gaf ons de inspiratie voor de ontwikkeling van de lijn Sieraad&Verhaal.
 
Een schoonzus werd vijftig. Voor haar verjaardag wilde ik een speciaal cadeau geven. Ik wist dat Brigitte sieraden maakte voor haar webwinkel I Believe in Me en vroeg haar een sieraad te ontwerpen waar veel bergkristal in verwerkt zat. Mijn schoonzus woont namelijk al jaren in Nederland, maar komt uit Zwitserland. Ze mist de bergen elke dag en is dol op bergkristal. Ik ben wel eens met haar de Rigi op geweest en heb daar genoten van de onwerkelijke zuivere pracht van de Alpen op een heldere, zonovergoten winterse dag. Daar lag de inspiratie!
 
Brigitte koos bergkristal met zilver en ik schreef daar het volgende verhaaltje bij:
 
Collier ‘Vrouw van de Bergen’
Ontworpen voor een Alpenvrouw met donker haar, een blanke huid en grijsblauwe ogen. Een vrouw zorgzaam & temperamentvol, ijl & krachtig zoals een schitterende bergtop gehuld in mistsluiers. Voor jou kozen wij bergkristal afgewerkt met zilver. Bergkristal herstelt het evenwicht en bewaakt de harmonie tussen geest en lichaam.
 
Het collier met het persoonlijke verhaal was zo’n groot succes dat we voor een volgende verjaardag van een vriendin opnieuw de koppen bij elkaar staken. Zo ontstond de Lady of Chance.
 
Collier ‘Lady of Chance’
Voor een vrouw die de grillen van het leven kent, kozen wij zwarte onyx en zebrajaspis als steun en inspiratiebron.
Het collier bestaat uit zwarte onyx, al in de oudheid vermaard om zijn geestversterkende kwaliteiten. Onyx biedt steun in tijden van stress en helpt je je lot in eigen hand te nemen.
De hangende stenen zijn van zebrajaspis. Jaspis is aardend en beschermend. Het kristal laat negatieve energie in je omgeving verdwijnen. Zijn grillige tekening doorbreekt rechtlijnigheid in het denken en haalt de creativiteit naar boven. Iets van de dartelheid, kracht en elegantie van een van de mooiste dieren ter wereld wordt zo op de Lady of Chance overgedragen.
 
Inmiddels heb ik een aantal verhalen geschreven bij de sieraden van I Believe in Me. Volgende keer vertel ik iets over het concept Queen of Stars.
 
Marieke Keur
www.mariekekeur.nl