Top

Parels en Parelmoer uitleg en werking

Parelmoer

Parelmoer is een natuurlijk product dat zich aan de binnenkant van schelp ontwikkelt. In de  mantel van de schelp bevindt zich het weefsel dat  parelmoer produceert, het zogenaamde epitheelweefsel.  Naarmate de schelp ouder wordt, wordt de parelmoer laag dikker. Als er  een "vreemd" deeltje (bijvoorbeeld een zandkorrel) in de schep terecht komt, vormt zich daar omheen ook parelmoer, en dat is dan het begin van de groei van een parel.
Bij gekweekte parels wordt er door de mens een kern in de schelp ingebracht waarna de parels  volgens het natuurlijke proces groeien.

 

Parels

Er zijn veel soorten parels; zoetwater parels, zoutwater parel, shell parels, cultive parels, en glasparels.

Vroeger werden parels opgedoken in de Perzische Golf, de Stille Oceaan en Golf van Mannar tussen Sri Lanka en India. Deze 'wilde"  parels zijn zeer zeldzaam. Bijna alle parels worden tegenwoordig gekweekt, zowel in zee (Japan, Tahiti, Zuidzee), als in zoetwater (China, Japan). 

Daarnaast zijn er de zogenaamde Shell Parels, die geslepen worden uit speciale schelpen, Deze parels worden afgewerkt  met een speciaal procedee waardoor een uitermate harde en kleurvaste buitenlaag ontstaat. Shell parels kenmerken zich door de prachtige glans (luster) en perfecte vorm.

Ook de  Majorica parels zijn door de mens geproduceerde parels, Majorica parels worden vervaardigd in Majorca op een gespecialiseerde manier wordt er een Opaline glaskern bekleed met een speciaal email die de parel een karakterstieke kleur en helderheid geven.Dit  wordt diverse keren herhaald om verschillende lagen te genereren  zo het proces van de pareloester na te bootsen.

Vorm
Naast de mooie ronde vorm zijn er de
- potato parels (aardappel), dit zijn ovale parels die overdwars doorboord zijn.
- rijst parels, die zijn kleine langwerpig en onrelmatig gevormde parels. Ze lijken inderdaad op rijstkorrels.
- Button parels, (knoop parels) dit zijn parels met een platte kant.
- Coin parels (munt parels) dit zijn ronde platte parels.
- Stick parels (stokjes) langwerpige parels die in het midden zijn geboord.
- Keishi parels, platte onregelmatig gevormde parels
- Blister parels, natuurlijke parels die met de schelp vergroeid zijn.

In de natuur komen verschillende kleuren parels voor: zachtere aquarelkleuren, grijze exemplaren, bijna zwarte parels. De verschillen in deze kleuren worden veroorzaakt door het voedsel van de mossel. Om het kleurenpalet te vergroten, wordt soms het epitheelweefsel 'bijgekleurd'.

Geschiedenis

Het ontstaan van de parel is lang gezien als een bijzonder fenomeen. Er zijn veel  theorieën over de mystieke krachten van de parel.
In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Parels schijnen vrouwen mooie dromen te geven. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk.

Werking
Parels en  parelmoer  zijn effectief tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. maar ook bij bepaalde vormen van reuma. Ze werken goed bij problemen met de luchtwegen en astma-aanvallen. Ze verbeteren de  longfunctie en vergemakkelijkt de ademhaling.
De parel en de parelmoer helpen bij het loslaten van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen en stimuleren innerlijke groei. 
 
Zwarte parel oorbellen, Queen of Pearls
Zwarte parel oorbellen, Queen of Pearls
Leuke parel oorbellen van 2 zwarte zoetwaterparels hangend aan 2 dunne zilveren kettinkjes.  Lengte van de oorbellen  is 4 cm.

De oorbellen worden standaard geleverd met een basis  sterling zilveren haakje. Voor  andere haakjes, stekers of creolen kunt u contact met ons opnemen dan  maken we de oorbellen naar uw wensen. (zie ook attributen)

Werking:  Parels en    parelmoer    kunnen een positief effect op de zwangerschap en het geven van borstvoeding hebben, en  ook bij bepaalde vormen van reuma. Parels  werken goed bij problemen met de luchtwegen en astma-aanvallen,  ze verbeteren de  longfunctie en vergemakkelijken de ademhaling.   Ook zouden  parels en de parelmoer helpen bij het loslaten van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen en stimuleren innerlijke groei.

Sterrenbeeld: weegschaal
€ 12,00