Top

Onderhoud

Onderhoud I Believe in Me-sieraden
 
U heeft het langste plezier van uw sieraden als u ze met enige zorg omringt.

1. Voorkom aanraking met water: als u gaat douchen of afwassen, doe de sieraden dan af. Dit geldt ook bij handen wassen of zwemmen. Kralen kunnen wel tegen water, maar het staaldraad waar ze op geregen zijn niet.

2. Pas op met parfum of eau de toilette: als u iets opdoet, wacht dan vijf minuten voordat u uw sieraad omdoet. In eau de toilette of parfum zit alcohol dat uw  sieraad kan beschadigen. Swarovski steentjes kunnen hier dof van worden.

3. Berg uw sieraden goed op: berg sieraden na het dragen op in een sieradendoosje of sieradenrol. Het zilver blijft mooier en de sieraden zijn beter beschermd.

4. Slapen: ga nooit met sieraden om slapen.

5. Poetsen: zilveren onderdelen kunnen in de loop van de tijd wat dofof donker worden. Poets deze op met een zilverpoetsdoek.

6. Opbergen: de I Believe in Me-sieraden zijn meestal op een gecoat staaldraad geregen. Prop de sieraden niet in een te klein doosje of zakje, want dan kan er een lelijke knik in het draad komen. Berg de sieraden het liefst op in een sieradendoos of kastje of een sieradenrol. Berg parels nooit op  in een doos of lade waar elastiekjes inzitten. Het rubber van het elastiek heeft een desastreus effect op de parels.

7. Zorg ervoor dat parels, koraal en turkoois niet in aanraking komen met zeep of parfum. De kralen kunnen verkleuren, hun glans en/of kleur verliezen en parels worden helemaal mat.

8. Glans: draag parels regelmatig op de blote huid. Door het huidvet krijgen en behouden de parels hun mooie glans.