Top

Collier Russische Amazoniet, Queen of the Amazone

  • Collier Russische Amazoniet, Queen of the Amazone
  • Collier Russische Amazoniet, Queen of the Amazone
  • Collier Russische Amazoniet, Queen of the Amazone
47,00

Dit collier uit de collectie Queen of the Amazone is gemaakt van Russische Amazoniet.
Dit collier heeft een volle groenblauwe kleur met sterling zilveren tussenkralen.

Het collier is 52 cm lang.

Vroeger werd amazoniet amazonesteen genoemd, omdat de steen volgens de overlevering dezelfde samenstelling had als Nefriet.  Volgens de  Zuid-Amerikaanse indianen was de steen afkomstig  uit het land van de "vrouwen zonder mannen", de amazones. Het heeft dus niets te maken met het gebied van de rivier Amazone waar het gevonden zou worden. Vindplaatsen van amazoniet zijn o.a. Rusland, Madagascar, IJsland, Verenigde Staten. 

De schakeringen groen van amazoniet associeren echter wel met het tropisch regenwoud langs de Amazone.

Amazoniet is een vrij zachte steensoort en kan daardoor gevoeliger zijn voor beschadiging en slijtage. Zorgvuldig omgaan met amazoniet sieraden is daarom aan te bevelen.

De kleur van amazoniet varieert bleekgroen soms met een vleugje bruin tot een volle groen/blauwe kleur. De intensiteit van de groene kleur is bepalend voor de kwaliteit. De mooiste kleur amazoniet komt uit Rusland. De witte vlekjes worden gevormd door albiet.

Ook de oude Egyptenaren kenden amazoniet zijn sneden hun scarabeeën uit o.a. amazoniet. In Rusland in de Hermitage in Sint Petersburg zijn hele tafelbladen van amazoniet te zien.

 
Sterrenbeeld: Waterman, Maagd

Verzorging: één keer per week moet de steen onder stromend warm water gewassen en ontladen worden. Vervolgens legt u hem een uurtje in de zon.

Werking :.
Frisheid, lente en vrije gedachten zijn verbonden met de amazoniet.  Het is een steen van hoop en geeft een gevoel van vrijheid.

Amazoniet is speciale vrouwensteen, zo zou amazoniet heel geschikt zijn voor zwangere vrouwen.
Door zijn frisse kleur geeft hij direct een goed gevoel en problemen kunnen makkelijker aangepakt worden. De steen brengt verstand en gevoel in harmonie.
Amazoniet is goed tegen spanning die door stress wordt veroorzaakt. Amazoniet reinigt de geest en geeft rust.

Van Amazoniet wordt ook gezegd dat het een positief effect heeft bij huidproblemen en het zou de vorming van nieuwe huid te stimuleren.

Artikelnummer: AZ001

Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over