Top

Blog Marieke Keur: Een genant steentje

  • Blog Marieke Keur: Een genant steentje
0,00

Genant steentje

Een van de kanten van stenen die me altijd gefascineerd heeft, zijn de zogenaamde magische eigenschappen. Door de eeuwen heen zijn er allerlei geneeskrachtige en spirituele eigenschappen aan stenen toegeschreven. Zo bevordert bergkristal een heldere blik, helder denken. Jaspis beschermt (o.a.) tegen negatieve invloeden. Maansteen is goed tegen typische vrouwenkwalen omdat de steen een weldadige uitwerking heeft op de geslachtsorganen. Het internet staat er vol van.

Tja, hoe ga je hiermee om? Ik behoor tot de nuchtere soort en dacht: laat ik niet flauw zijn en een klein onderzoekje doen.

Ik ging naar een stenenwinkel waarvan me verteld was dat ze ‘aan wicca deden’. Wicca gaat terug op het geloof in de goede heks die door magische handelingen iemand kan helpen. Dat kan met stenen, maar het kan bijvoorbeeld ook met kruiden. Ik vertelde de winkelwicca dat ik veel last heb van zere voeten. Dat is ook zo. Alle gewone dingen (orthopedische zolen, pedicure) heb ik geprobeerd, maar niets helpt. Als ik tien minuten heb getennist, krijg ik al pijn.

De winkelwicca hoorde me aan en zei: ‘Kom maar mee naar achteren.’
Na een zeer rudimentair onderzoekje kreeg ik een wit steentje uitgereikt: magnesiet. ‘Magnesiet is goed voor de doorbloeding (doorstroming?) van je benen’, zei de winkelwicca. ‘Aan je onderbroek hangen en op je blote huid dragen, dan komt het goed.’
Jaja.

Ik dacht: laat ik niet flauw doen en hing het steentje aan mijn onderbroek op mijn rechterbeen. Voor mijn tennisles nam ik een flinke pijnstiller. Ik had nergens last van. Maar de week daarop vergat ik de pijnstiller. Ik tenniste de sterren van de hemel – met het onzichtbare steentje op mijn been.

Ik was helemaal gelukkig, verlost van een kwaal die me al jaren teistert. Ik borg het steentje op. Bij mijn volgende tennisles keerde de pijn vrijwel direct terug. De dag daarna heb ik het steentje direct weer op mijn been gehangen en daar hangt het nog. Mijn been moet kennelijk ‘herstellen’, want het is nog niet in orde. Ik ben in dit geval bereid mijn scepsis opzij te zetten. Het gaat immers om het resultaat.

Gek verhaal? Ja.
Geloof ik nu in de magische kracht van een goed gekozen steen? Mwâh, niet echt.
Maar ik houd er wel rekening mee ;-)

Marieke Keur
www.mariekekeur.nl


Product is niet meer leverbaar
Voorraad: 0
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over