Top

I Believe in Me Sieraden

Brigitte Philipsen (1957) is de vrouw achter I Believe in Me Sieraden.
Al als jong meisje was ik met kralen in de weer en maakte ik mijn eigen sieraden.  

Op mijn 40e verjaardag kreeg ik een prachtige lapis lazuli ketting, maar door een onhandigheidje brak de ketting. Ik ging toen op zoek naar de materialen om de ketting zelf te repareren. Ik ontdekte toen de wereld van de edelsteenkralen daarna waren de eerste halskettingen snel gemaakt. De stap naar eigen oorbellen maken was vervolgens niet erg groot. En zo herontdekte ik mijn oude hobby weer. 

In mijn drukke leven bleek het creëren van sieraden bijzonder ontspannend. De sieraden bleken gewilde cadeaus, hetgeen weer in speciale verzoeken resulteerde.  Een goede reden om een webwinkel te starten.
profile foto Brigitte Philipsen
I Believe in Me, grammatikaal niet helemaal correct, maar het klinkt wel goed en het verwoordt de gedachte dat we een vrouw een gevoel van luxe en zelfvertrouwen willen geven als ze ons sieraad draagt.


I Believe in Me Sieraden heeft een ruim assortiment halskettingen, ringen en oorbellen.  

Het concept binnen de sieraden collectie ‘Sieraad&verhaal’ is een samenwerking tussen Brigitte Philipsen en Marieke Keur. Brigitte Philipsen ontwerpt sieraden en Marieke Keur schrijft daar verhalen bij. 
 
Een ontwerp kan gemaakt worden in opdracht (‘Vrouw van de bergen’ of Lady of Chance) maar er zijn ook losse concepten ontwikkeld die bij een bepaald type vrouw passen (‘Queen of Stars’; ‘Queen of dreams’). Deze concepten gaan terug op de eigenschappen die door de eeuwen heen aan stenen en mineralen zijn toegekend.