Top

Collier amethist en parels, Lady Purple

  • Collier  amethist en parels, Lady Purple
  • Collier  amethist en parels, Lady Purple
  • Collier  amethist en parels, Lady Purple
35,00

Dit collier is gemaakt van  amethist kralen met  akoya parels van 10 mm. Het collier is 60 cm lang. Het collier is afgewerkt met de standaard sterling zilveren lobster sluiting. Optioneel kan een verlengingskettinkje bevestigd worden.

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de kwartfamilie. Groene amethyst ontstaat door verhitting van paarse amethist prasioliet.

Amethist is in de geschiedenis altijd erg populair geweest bij koningshuizen. De naam komt uit het grieks en betekent ''tegen de roes'. In de oudheid gezien als middel tegen dronkenschap. Het is een kwartsvariant die wordt gekleurd door ijzer, mangaan en titanium. De kleur varieert van licht lila tot donkerpaars. De duurste stenen zijn geheel doorzichtig. Het kristal vormt zich vooral in geoden, door vulkanische gasbellen veroorzaakte holten in gesteente.


Van amethist wordt gezegt dat de steen beschermend en zuiverend werkt.
De steen helpt je, je hoofd helder te houden en geeft inzicht in je gedrag en de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt de steen slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je laten. Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen). Ook zou amethist beschermen tegen nachtmerries.

Sterrenbeeld: Vissen & Waterman

 

Amethist wordt overal ter wereld gevonden maar belangrijke leveranciers zijn Brazilie en Uruquay.

Artikelnummer: AM010

Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over